Çocuklarınıza İyilik Etme Fırsatı Verin

Başkalarına iyilik yapmayı aile projesi haline getirmek ile başlayabilirsiniz.Boş bir deftere ailede herkesin o gün yapığı bir iyilik yazılabilir.İyilik yapmanın alışkanlık haline geldiği ailede,çocuklarınız daha yardımsever  olacaktır.

Çocuklarınızın Toplumsal Yardımlaşma Hizmetine Katılmalarını Sağlayın

Aile bireylerinin çeşitli tolumsal yardımlaşma projelerine katılarak  başkalarına yardım etmesi,hem çocuklarımızın topluma karşı daha duyarlı olmasını hem de sosyal yaşantı farklılıklarını görmesini sağlayacaktır.
  Aile çocuklarının;çevresinde veya okulunda planlanan sosyal dayanışma ve yardımlaşmayı amaçlayan projelere katılımını desteklemeli;mümkün olduğunca bu çalışmalara beraber katılmalıdır.

Çocuklarnızla Başkalarının Yaşantılarına, Sıkıntılarına Dair Konuşun

 Sizin başka insanların sıkıntılarına önem vermeniz ve bunu tartışma konusu olarak gündeme getirmeniz,çocuğunuzun bakış açısını ve de hayata dair düşüncelerini ekiler.Çocuklarımız,hayatı sadece bizlerin yaşadığı açıdan değil,çok farklı yaşamsal deneyimlerden oluştuğunu bilerek yaşamak,toplumsal duyarlılıkları daha da geliştirir.Haberleri beraber sseyredip,orada karşınıza çıkan toplumsal olayları bir konu üzerinde tartışabilirsiniz..